информационни ресурси за бизнеса
България |  свят |  европроекти |  банки |  борси
Infoweek
новини
Служителите над 55 г. са най-ангажирани към работодателя си
От: InfoWeek
Поколението Y се управлява най-трудно според ново проучване
07:25 1-03-2014
Средното ниво на ангажираност на служителите у нас е 54%
Над 55-годишните служители са най-ангажирани към своя работодател спрямо колегите си в региона на Централна и Източна Европа, показва международно проучване на Aon Hewitt.

За поколението на т.нар. „бейби бумъри” (1946-1964) основни фактори за удовлетвореност са кариерните възможности, комуникацията, управлението на представянето, репутацията на компанията, но и признанието, което получават за труда си.

Представителите на това поколение са в най-голяма степен „отборни играчи”, докато наследниците им от поколението X (1965 – 1978) основно разчитат на себе си. 

Ангажираността и удовлетвореността на служителите, родени в годините между 1979 г. и 1997 г. (т.нар. „поколение Y”), се управляват най-трудно, сочи още проучването.

Представителите на това поколение са израснали в години на финансов бум, свикнали са да получават моментално признание и възнаграждение. Добри са в извършването на няколко задачи едновременно и имат добре изразени технически способности. 

За поколението Y определящи и най-важни са фактори като кариерни възможности, комуникация, репутация на компанията, заплащане и работни процеси. 

При работодателите в България средното ниво на ангажираност е 54%, като при най-добрите достига до 84%, показва още проучването.

Анализът на Aon Hewitt съпоставя данните от страната ни с още 11 европейски държави от региона на Централна и Източна Европа.
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-нови от новини
Бизнесът в облака е по-ефективен, но дали е и по-зелен?
07:38 21-05-2014
Компютингът в облака намалява разходите и СО2 емисиите
Вредните вещества от ТЕЦ-овете у нас надхвърлят допустимото
07:10 16-08-2013
ТЕЦ-овете не дават пари за пречиствателни съоръжения
Обучения по енергоефективност провежда Шнайдер Електрик
10:56 25-07-2013
Обучава служителите на 13 общини в България
  Най-четено от новини