информационни ресурси за бизнеса
България |  свят |  европроекти |  банки |  борси
Infoweek
новини
Над 2 млрд. ще прави аутсорсинг индустрията у нас до 2017-а
От: InfoWeek
С 60% са нараснали приходите от аутсорсинг за последните 4 г
07:05 25-04-2014
20 000 са заетите в аутсорсинг сектора у нас
Над 2 милиарда лева оборот от БВП ще прави аутсорсинг индустрията в България до три години.

Това прогнизираха експерти от сектора по време на кръгла маса, посветена на развитието на аутсорсинг индустрията и партньорството между публичния и частния сектор.

В момента приходите на сектора за половин милиард евро годишно, което е увеличение с 60% от последните четири години.

„Оценявам високо значението на аутсорсинга като сектор с разширяващо се значение за българската икономика през последните години”, коментира Даниела Бобева, заместник министър-председател по икономическото развитие.

„Въпреки че правителството залага на износа на продукция с висока добавена стойност и развитието на високотехнологични производства като фактори за икономически растеж, разкриването на работни места в сектора на услугите е от сериозно значение, особено в период на стагнация в икономиката. Впечатлява фактът, че за последните 4 години приходите от аутсорсинг в България са се увеличили с 60% и годишно секторът генерира приходи за около половин милиард евро“, допълва тя.

„Аутсорсинг секторът е един от най-бързо развиващите се в България, заетите в него надхвърлят 20 000 души като до няколко години броят им би могъл да нарасне до четири пъти при подходяща бизнес среда и насърчаване на инвеститори в сектора. Това задължава всички заинтересовани страни да подготвим стратегия за развитие на индустрията и съм убеден, че дискусията между правителството и бизнеса днес е първа и много важна крачка в тази посока”, разкрива председателят на Българската аутсорсинг асоциация Стефан Бумов.

Образованието, социалната и трудовата политика, както и възможностите за привличане на специалисти от чужбина пък са очертани като проблемни области за развитието на сектора, върху които фирмите трябва да работят съвместно.
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-нови от новини
Бизнесът в облака е по-ефективен, но дали е и по-зелен?
07:38 21-05-2014
Компютингът в облака намалява разходите и СО2 емисиите
Вредните вещества от ТЕЦ-овете у нас надхвърлят допустимото
07:10 16-08-2013
ТЕЦ-овете не дават пари за пречиствателни съоръжения
Обучения по енергоефективност провежда Шнайдер Електрик
10:56 25-07-2013
Обучава служителите на 13 общини в България
  Най-четено от новини