информационни ресурси за бизнеса
новини |  анализи |  позиция |  интервю |  полезно
новини
Югоизточна Европа ще се бори с кибератаки с обща платформа
От: InfoWeek
Мерки за сътрудничество договарят на регионална конференция
07:17 22-10-2011
Форумът за киберсигурност събра над 150 участници
Да бъде създадена регионална платформа за подпомагане на противодействието на киберпрестъпността в държавите от Югоизточна Европа беше прието по време на първата “Регионална конференция по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа”.

Форумът събра над 150 представители на водещи информационни и комуникационни компании, финансови организации, неправителствения сектор и ръководни служители на правоохранителните органи на държавите от Югоизточна Европа, САЩ и страните партньори от Залцбургския форум.

Подпомагане обмена на добри практики, използване на публично-частни партньорства за превенция на киберпрестъпления и създаване на регионални експертни съвети за разработване на добри практики в областта са част от основните цели на планираната платформа. 

Участниците на конференцията се договориха още да изградят серия от мерки за стимулиране на обмена на информация между правоприлагащите органи. Предвижда се академичните структури да разработват проучвания за последните тенденции при кибератаките. Ще се провеждат още обучения по линия на киберразследванията за полицейски служители, прокурори и съдии от Югоизточна Европа.
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-нови от новини
Eвропейската компания Asseco стъпва на българския пазар
07:42 13-06-2014
Представи визията си за бъдещето на технологичен форум
Откриват лаборатория за проектиране на е-системи в ТУ-София
07:01 11-06-2014
Ще се обучават студенти по микроелектроника
Трима студенти отличи Vivacom Техническа академия
11:13 10-06-2014
30 младежи участват в проекта тази година
  Най-четено от новини