информационни ресурси за бизнеса
новини |  анализи |  позиция |  интервю |  полезно
новини
Правят семинар във връзка със стажовете в администрацията
От: InfoWeek, новини
Окончателното класиране на кандидатите ясно на 10 септември
07:33 6-09-2012
Семинар с участието на представители на държавната администрация и университетските ръководства и на студенти, които ще проведат своя едномесечен стаж в рамките на проект „Създаване на капацитет за бъдещето - провеждане на студентски стажове в държавната администрация” ще се проведе на 10 септември, съобщиха от JobTiger.

Срещата има за цел да представи тенденциите в административната реформа, принципите на работа в държавната администрация и възможностите за стаж и реализация на млади специалисти, правилата за провеждане на стажантската програма и детайли, свързани с първия едномесечен стаж, който ще се проведе от 17 септември до 17 октомври 2012 г., уточниха от там.

Гост лектори на срещата ще бъдат д-р Младен Младенов, юрист, доктор по политология и преподавател, както и Олга Чернева,  директор на дирекция „Човешки ресурси, правно, административно и информационно обслужване” в Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” и преподавател. 

Интересът към първата вълна стажове в държавната администрация е изключително голям, съобщават организаторите от JobTiger. Общият брой кандидатствали студенти е 1247, а тест е положен от 885 студенти. На 5  септември приключви провеждането на  интервютата със студентите в различните структури на държавната администрация.

Сред най-желаните структури на държавната администрация за провеждане на стаж  от страна на студентите са Министерски съвет, Министерство на външните работи, Национална агенция по приходите и Министерство на финансите. 

Най-много стажантски позиции от страна на държавната администрация  са обявени за студенти от следните професионални направления: право (131 позиции), администрация и управление (107 позиции), архитектура, строителство и геодезия (97 позиции), икономика (95 позиции) и информатика и компютърни науки (67 позиции).

Окончателното класиране на кандидатите за стаж в държавната администрация ще бъде публикувано на 10 септември 2012 г. 
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-нови от новини
Eвропейската компания Asseco стъпва на българския пазар
07:42 13-06-2014
Представи визията си за бъдещето на технологичен форум
Откриват лаборатория за проектиране на е-системи в ТУ-София
07:01 11-06-2014
Ще се обучават студенти по микроелектроника
Трима студенти отличи Vivacom Техническа академия
11:13 10-06-2014
30 младежи участват в проекта тази година
  Най-четено от новини