информационни ресурси за бизнеса
новини |  анализи |  позиция |  интервю |  полезно
новини
Обучения по енергоефективност провежда Шнайдер Електрик
От:
Обучава служителите на 13 общини в България
10:56 25-07-2013
Шнайдер Електрик стартира програма за обучение на служители от общинската администрация по енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници. Целта на инициативата е общинската администрация да бъде запозната с възможностите, които носят системите за енергиен мениджмънт, мерките по енергийна ефективност и използването на възобновяеми енергийни източници за подобряване на енергийната ефективност на сградите (административни сгради, училища, детски градини и др.), съобщиха от компанията. 

13 са общините, които се включват - Перник, Ловеч, Търговище, Никопол, Левски, Мездра, Искър, Роман, Кнежа, Долна Митрополия, Тетевен, Рудозем и Плевен. Чрез специална онлайн базирана платформа, всеки служител има възможност да проследи лекциите от работното си място. Основните теми, които са засегнати като част от обучението, са „Енергиен мениджмънт и решения за повишаване на енергийната ефективност“, както и „Локални системи за отопление и охлаждане с възобновяеми източници“ . 

„Програмата за обучение на служители от общинските администрации е амбициозна инициатива, с която бихме искали да дадем повече познания върху енергийната ефективност и възобновяемите източници. Чрез прилагане на различни решения в тази насока, възвръщаемостта на всички инвестиции в енергийна ефективност се ускорява с всяко поскъпване на електроенергията. Това е особено важно, тъй като въпреки моментните намаления на цената на тока в България, увеличението й е устойчива тенденция в целия свят“, заяви Светослав Станчев, мениджър бизнес развитие направление Енергиен мениджмънт. 

От Шнайдер Електрик обявиха желанието си програмата да продължи и с представители на други общини. Обучението се провежда под формата на web семинари и се осъществява с партньорството на  Европейския политехнически университет. 

Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-нови от новини
Eвропейската компания Asseco стъпва на българския пазар
07:42 13-06-2014
Представи визията си за бъдещето на технологичен форум
Откриват лаборатория за проектиране на е-системи в ТУ-София
07:01 11-06-2014
Ще се обучават студенти по микроелектроника
Трима студенти отличи Vivacom Техническа академия
11:13 10-06-2014
30 младежи участват в проекта тази година
  Най-четено от новини