информационни ресурси за бизнеса
новини |  анализи |  позиция |  интервю |  полезно
новини
AMD пуска 2-о поколение APU и CPU от R-серията си процесори
От: InfoWeek
Платформата осигурява отлична производителност
07:48 22-05-2014
Новите решения са с тактови честоти от 2,2 до 3,6 GHz
Второ поколение ускорени процесори (APU) и централни процесори (CPU) от R-серията си процесори за вграждане обяви AMD в Китай.

Новите решения са насочени към игрални автомати, медицинска изобразяваща апаратура, цифров подпис, системи за управление и автоматизация, комуникационна и мрежова инфраструктура, които изискват водещи изчислителни и графични технологии. 

Второто поколение APU и CPU от R-серия на AMD са проектирани за среден до висок клас визуални и изискващи интензивни паралелни изчисления вградени приложения с поддръжка на Linux, RTOS и Windows операционни системи.

Новите решения са с тактови честоти от 2,2 до 3,6 GHz CPU честота, базирани на най-новата CPU архитектура на AMD (с кодово име “Steamroller”), и с 533–686 MHz честота на графичното ядро, изградено на базата на Graphics Core Next (GCN) архитектурата.

“Когато става дума за изчислителна производителност, графична производителност и производителност на ват, второто поколение вградени процесори от R–серията на AMD е уникално на пазара на вградени решения”, обяснява Скот Ейлър, корпоративен вицепрезидент и управител на AMD Embedded Solutions.

“Добавянето на характеристики като HSA, GCN и функциите за управление на захранването помага на нашите клиенти да създадат нов свят на интелигентни, интерактивни и поглъщащи вградени решения”, допълва той.
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Нови за индустрията характеристики и предимства
Най-нови от новини
Eвропейската компания Asseco стъпва на българския пазар
07:42 13-06-2014
Представи визията си за бъдещето на технологичен форум
Откриват лаборатория за проектиране на е-системи в ТУ-София
07:01 11-06-2014
Ще се обучават студенти по микроелектроника
Трима студенти отличи Vivacom Техническа академия
11:13 10-06-2014
30 младежи участват в проекта тази година
  Най-четено от новини