информационни ресурси за бизнеса
новини |  анализи |  позиция |  интервю |  полезно
Infoweek
анализи
В бъдеще ще се търсят ERP консултанти с опит с модулите
От: InfoWeek
Търсенето на независими ERP консултанти расте
11:57 1-10-2012
ERP ще стане сфера на много промени и подобрения за МСБ
В следващите няколко години ще се осъществят големи промени в ERP индустрията – една от тях ще бъде в бизнес консултирането за ERP. В миналото е имало редица драстични промени в софтуерната индустрия и ERP системата се е превърнала от прост счетоводен софтуер и MRP в голямо, свързано с други системи приложение, с което могат да се управляват всички аспекти на средните и големите предприятия. 

Имплементацията на такъв голям софтуер е изисквала подробен анализ и подход стъпка по стъпка, което създава необходимост от функционални и технически консултанти. Днес предоставящите ERP компании стремително разработват различни опции за възможните си купувачи, които намаляват риска и инвестицията по отношение на пари и време, и 

позитивните резултати от имплементирането 

на софтуер за планиране ресурсите на предприятието се отчитат много по-рано, отколкото в миналото. 

Появата на такива възможности, предлагани от все повече и повече ERP компании, ще създаде бъдеща тенденция в ERP консултирането чрез увеличаване ролята на консултантите.

В бъдеще компаниите ще предпочитат да разполагат с твърдо определени решения за различните процедури, вместо сливането им в едно приложение. Дори днес компаниите избират имплементация на модули един след друг вместо ключова ERP имплементация наведнъж. Това 

намалява усилията за имплементиране 

и риска от провал. Ако този подход стане по-популярен, ERP консултантите ще станат нужни по всяко време в офиса на клиента, смятат експертите. Притежаващите ERP компании биха предпочели да ползват услугите на независими консултанти за анализиране на най-подходящите модули и от технически консултанти – за гладкото функциониране на модулите. Голямото търсене на ERP консултанти с опит в работата с модули ще бъде нова тенденция в ERP консултирането. 

Бързо променящите се технологии 

ще изискват ERP консултанти, които могат да наваксват с развитието. Заедно с промяната в технологията ERP компаниите ще използват тези промени за подобряване на продуктите си – това ще даде предимство на онези консултанти, които добре познават тези промени. Последните тенденции показват, че повечето от технологичните промени водят до въвеждането на софтуера за планиране ресурсите на предприятието в малките и средните компании. 

Ако в бъдеще подобна тенденция се запази, 

търсенето на ЕRP ще се увеличи многократно 

По-голямото търсене на независими ERP консултанти е бъдеща тендеция в ERP консултирането.

За техническите консултанти бъдещето може да стане по-светло при увеличаване търсенето на платформата като услуга (Platform-as-a-service). Достъпността на инструменти, разработени от установили се на пазара производители на ERP, ще създаде тенденция за купуване и изграждане. Това от своя страна ще увеличи търсенето на способни технически консултанти и функционални консултанти, които да предлагат промени за по-добра работа и осигуряващи решения на съществуващи проблеми.

Все повече и повече компании предпочитат да използват 

локално разгърнато приложение за планиране ресурсите на предприятието, отколкото софтуер като услуга. Това се дължи на факта, че въпреки плащанията на месечен абонамент в продължение на много месеци, компаниите не притежават нищо.

Това, че компаниите предпочитат имплементация на софтуер за планиране ресурсите на предприятието, ще осигури бъдещето на ERP консултирането още повече. В близко бъдеще 

ERP ще стане сфера на много промени и подобрения, които ще увеличат достъпа на системата до все по-малки компании заедно със спада на разходите за имплементация и притежание. Тази промяна също ще създаде по-голямо търсене на консултанти и ще насърчи здравословната конкуренция.
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-ново от анализи
Gartner: Топ 10 стратегически технологични тенденции за 2014
11:41 21-05-2014
Gartner: Топ 10 стратегически технологични тенденции за 2014
Настъпва епохата на личния облак
Всеки исландец получи безплатно дигитална валута
14:28 26-03-2014
Всеки исландец получи безплатно дигитална валута
Ауроракойните са третата най-популярна криптовалута в света
E-система за събиране на публични вземания стартира в НАП
11:36 16-12-2013
E-система за събиране на публични вземания стартира в НАП
Редуцира времето за подготовка на отчети от 1 месец на 1 час
  Най-четено от анализи
11:41 21-05-2014 Gartner: Топ 10 стратегически технологични тенденции за 2014
11:36 16-12-2013 E-система за събиране на публични вземания стартира в НАП
14:28 26-03-2014 Всеки исландец получи безплатно дигитална валута
11:21 16-12-2013 Как компютингът в облака ще промени бъдещето на ERP?
11:10 16-12-2013 Как ще изглежда CRM през 2015 г.?