информационни ресурси за бизнеса
новини |  анализи |  позиция |  интервю |  полезно
Infoweek
полезно
ArcPad 10.0.2 на ESRI за по-ефективна теренна работа
От: InfoWeek
ArcGIS Server ArcPad позволява актуализиране за облака
11:48 3-10-2011
Новата версия позволява по-бързо събиране на информация
ArcPad е мобилен софтуер с ГИС и GPS възможности за бързо и ефективно събиране, редактиране, анализиране и визуали-
зиране на географска информация в полеви условия. ArcPad позволява да се въвеждат и извеждат данни от многопотребителска или персонална геобаза данни и да се споделят в рамките на цялата организация.

ArcPad е част от корпоративно ГИС решение и се интегрира директно с ArcGIS for Desktop и ArcGIS for Server. 

Последната версия ArcPad 10.0.2  дава възможност за по-лесно и бързо полево събиране, редактиране и анализиране на географска информация. С разширението ArcGIS Server ArcPad потребителите могат да публикуват ArcPad проекти.

Посредством ArcGIS for Server с всяко устройство, което има връзка с Интернет (USB, Wi-Fi, телефон), могат да се синхронизират ArcPad редакциите, извършени на терен, с корпоративната геобаза данни.

Редакциите в ArcPad могат да се активират посредством ArcGIS Server в Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) Amazon Machine Image (AMI), който е преконфигуриран с SQL Server Express. При необходимост от повече пространство за редактиране на обекти, ArcPad редакциите могат да се синхронизират с корпоративната геобаза данни AMI, която също е достъпна посредством ArcGIS Server в Amazon EC2.

Новата версия е с обогатени възможности по отношение на персонализиране и анотации, рационализира задачите и улеснява достъпа до географските данни. 

Подобрени възможности за персонализиране
Подобрените възможности за персонализиране позволяват по-лесно да се добавят, изтриват или модифицират стандартни ArcPad инструменти. Възможно е да се създават персонализирани ArcPad ленти с инструменти или множество ленти с инструменти за разнообразни проекти и задачи. Подобно на предходната версия, с ArcPad Studio потребителите могат да добавят къстъмизирани инструменти. ArcPad Studio е среда за разработка за създаване на проекти, съобразени със специфичните работни потоци на дадена организация.  

Подобрен графичен слой и поддръжка на анотации 
Друго съществено подобрение се отнася до графичния слой и поддръжката на анотации. ArcGIS групите от картни анотации вече могат да се експортират като отделни графични слоеве. При тази версия има по-добро съчетаване на текст и геометрични символи между ArcPad графични слоеве и ArcGIS Desktop. Потребителите могат да избират дали да експортират всички групи анотации наведнъж с помощника Get Data for ArcPad, или да експортират по отделно групите анотации с интрумента Export Graphics Layer for ArcPad.

Актуализиран Help

Версия 10.0.2 на ArcPad е с обогатена помощна система – добавени са нови теми и са подобрени съществуващите менюта и обекти.

Бърз начин за стартиране на ArcPad приложения
Тази версия на ArcPad осигурява бърз начин за стартиране на ArcPad проекти от десктоп или главното меню на екрана. Има възможност и за избор дали да се стартира ArcPad със стандартните, или само с персонализираните ленти с инструменти.
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
За ЕСРИ България
Най-нови от полезно
ArcGIS 10.2 е вече в България!
banner 11:56 14-11-2013
Ново поколение ГИС от Esri предоставя революционни функции
Сирма подобри процесите си по разработка на софтуерен код
banner 15:50 21-08-2013
Фирмата очита силни резултати от изпълнението на ЕС проект
Производствените си процеси оптимизира Сирма Солюшънс
banner 07:00 10-08-2013
Компанията реализира договор за безвъзмездна финансова помощ
  Най-четено от полезно
07:00 10-08-2013 Производствените си процеси оптимизира Сирма Солюшънс
15:50 21-08-2013 Сирма подобри процесите си по разработка на софтуерен код
11:57 16-07-2010 Интелигентни възможности в системите за IP видеонаблюдение
16:20 12-07-2012 KYOCERA Document Solutions празнува 20-годишнината на ECOSYS
11:56 14-11-2013 ArcGIS 10.2 е вече в България!