информационни ресурси за бизнеса
новини |  анализи |  позиция |  интервю |  полезно
Infoweek
полезно
Следващо поколение енергийноефективно UPS анонсира Eaton
От: InfoWeek
Капацитетът на устройството е до 11 kVA за виртуални срeди
09:43 3-10-2012
Eaton 9PX UPS увеличава максимално енергийната ефективност
Непрекъсваемо токозахранващо устройство Eaton 9PX (UPS) анонсира Eaton Corporation. Следващото поколение енергийноефективно UPS предоставя капацитет от 5 до 11 kVA за виртуални среди. 

9PX е идеалното решение за защита на захранването за мениджъри на ИТ и други съоръжения, които трябва да се справят с управлението на растящата консумация и разходи за електроенергия – устройството предоставя безпрецедентна плътност и ефективност на мощността.

Eaton 9PX постига КПД до 95% в онлайн режим на двойно преобразуване и 98% – във високоефективен режим, и има фактор на мощността 0,9, което му позволява да осигурява 28% повече мощност, отколкото други UPS устройства в същия клас. В резултат на това 9PX е особено подходящо за потребители, които търсят начин да защитят оборудването си в компютърни зали и малки центрове за данни, както и промишлено, производствено и медицинско оборудване.

Устройствата се доставят като компактни настолни или стелажни модели и доставят до 5400 W в конфигурация с 3U форм-фактор и 10 kW – в 6U. Усъвършенстван графичен LCD дисплей показва разбираема информация за цялостното състояние и настройка на UPS устройството, за да се подобри управлението. 

Многоезичният екран се завърта също така на 45° за по-лесно отчитане, а позицията му може да се настрои за настолна или стелажна употреба. Технологията с двойно преобразуване, която е използвана в 9PX, постоянно следи състоянието на захранването и регулира напрежението и честотата за оптимално управление на капацитета. 

Потребителите имат възможността да наблюдават потреблението на електроенергия на LCD екрана или чрез софтуерния пакет Eaton Intelligent Power, който е съвместим с всички основни операционни системи и софтуер за виртуализация. По този начин 9PX лесно се интегрира с виртуални ИТ среди, като например VMware vCenter, Microsoft HyperV, Citrix XEN и Red Hat KVM. Възможностите за свързване са големи и включват USB, серийна и релейна връзка, както и слот за опционална мрежова карта. 

За да гарантира непрекъснатата работа, например при възникване на проблеми с вътрешната електроника, Eaton е оборудвала 9PX с резервни компоненти, както и с вътрешен самозахранващ се паралелен кръг. 

Моделите HotSwap имат паралелен кръг за поддръжка за лесна смяна на UPS, без да се налага изключване на системите с особена важност. Устройствата могат да работят паралелно, така че потребителите да имат възможността да изградят резервно решение или да скалират техните UPS системи с помощта на технологията HotSync за удвояване на мощността на по-късен етап в зависимост от растежа на инфраструктурата. 

Моделите с капацитет 5 и 6 kVA могат да управляват сегментирано товара, което позволява извършване на приоритетни спирания на оборудване с по-малка важност, за да се осигури максимално време за работа на батерии за важните устройства. 

Технологията на Eaton за управление на батериите ABM включва интелигентен тристепенен процес на зареждане, който оптимизира времето на презареждане, елиминира възможността за презареждане и постоянно наблюдава състоянието на батериите. Благодарение на технологията ABM експлоатационният живот на батериите може да се увеличи с до 50 на сто. 

Нещо повече, потребителите могат да увеличат автономното време на работа, като добавят до 12 външни батерийни модула с „гореща” замяна. В резултат на това системата може да осигурява захранване в продължение на няколко часа, ако е необходимо. Всички Eaton 9PX UPS устройства се предлагат с двегодишна гаранция, покриваща цялото устройство, включително батериите, обясниха от компанията. 

„Устойчивостта стои в основата на бизнеса и ценностите на Eaton. Ние се гордеем, че с Eaton 9PX UPS можем да предложим на пазара една от най-усъвършенстваните системи в своя клас, такава, която позволява на своите потребители да спестят до 40% от потреблението на електроенергия в сравнение с други подобни продукти, предлагани в момента“, коментира Кристоф Жам, продуктов мениджър в Eaton Power Quality. „В същото време ние можем да осигурим на нашите потребители едно пригодено за бъдещето решение благодарение на възможността за работа в паралел и ненадминатата готовност за интеграция във виртуални среди“, допълва той.
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
За контакти:
За Eaton
Най-нови от полезно
ArcGIS 10.2 е вече в България!
banner 11:56 14-11-2013
Ново поколение ГИС от Esri предоставя революционни функции
Сирма подобри процесите си по разработка на софтуерен код
banner 15:50 21-08-2013
Фирмата очита силни резултати от изпълнението на ЕС проект
Производствените си процеси оптимизира Сирма Солюшънс
banner 07:00 10-08-2013
Компанията реализира договор за безвъзмездна финансова помощ
  Най-четено от полезно
07:00 10-08-2013 Производствените си процеси оптимизира Сирма Солюшънс
15:50 21-08-2013 Сирма подобри процесите си по разработка на софтуерен код
11:57 16-07-2010 Интелигентни възможности в системите за IP видеонаблюдение
16:20 12-07-2012 KYOCERA Document Solutions празнува 20-годишнината на ECOSYS
11:56 14-11-2013 ArcGIS 10.2 е вече в България!