информационни ресурси за бизнеса
новини |  анализи |  позиция |  интервю |  полезно
Infoweek
полезно
Нов високоефективен UPS от Eaton управлява виртуални среди
От: InfoWeek
Eaton 5P UPS предлага и наблюдение на енергопотреблението
11:17 15-05-2013
Eaton обяви пускането в продажба на новото непрекъсваемо токозахранващо устройство (UPS) Eaton 5P за региона на Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA). Високоефективното, линейно-интерактивно UPS устройство с капацитет до 1550 VA е особено подходящо за захранване на сървъри, комутатори, маршрутизатори и устройства за съхранение на данни, разположени в мрежови шкафове и малки центрове за данни, съобщиха от компанията производител. Моделът 5P UPS поддържа базови стратегии за виртуализация чрез безпроблемна интеграция на софтуера Eaton Intelligent Power и предлага възможност за опростено управление на потреблението на електроенергия чрез интуитивен графичен дисплей, който показва общата изразходвана електроенергия и синусоидалния изход, допълниха от там. Новото 5P UPS допълва наскоро обявената и вече много популярна серия 5PX, предлагайки на потребителите пълна гама от високопроизводителни UPS устройства с обхват на мощността до 3 kVA, подходящи за сървъри.

„Виртуализацията става все по-важна дори и за по-малки ИТ инсталации“, сподели Кристоф Жам, продуктов мениджър за еднофазни устройства, Eaton Power Quality. „Досега беше трудно да се намерят малки UPS системи, които да са оптимизирани за използване във виртуални среди. Нашите нови модели 5P и 5PX напълно разрешават този проблем като се интегрират директно във водещите платформи за виртуализация. Устройствата също така предоставят на потребителите допълнителна полза в резултат на изключително високата си работна ефективност. Тези нови продукти наистина представляват съществена стъпка напред в UPS технологиите.“

Графичният LCD дисплей, вграден във фронталния панел на UPS устройството, показва на един екран цялата информация за състоянието на захранващата система заедно с реални моментни стойности на ключови работни параметри. Дисплеят може да бъде настроен да работи на няколко езика и има лесни за използване навигационни бутони, които правят конфигурирането на UPS устройствата бързо и лесно, обясниха от производителя.

Изключително високата работна ефективност, достигаща 98% (КПД), намалява до минимум както разходите за електроенергия, така и изискванията за охлаждане, докато функцията за измерване на общото потребление в kWh позволява точното измерване на електроенергията, подавана към товара. Устройствата предлагат и възможност за сегментирано управление на свързаното оборудване, което позволява изключването на устройства с по-малка важност при прекъсване на централното захранване за удължаване на времето на автономна работа.

Софтуерът Eaton Intelligent Power, иновативна комбинация от софтуер за управление на захранването и софтуер за защита на захранването, е включен в пакета на 5P. С този софтуер потребителите могат безпроблемно да извършват интеграция с решението за управление на виртуализацията vCenter Server на VMware, както и с платформите за виртуализация като Citrix XenServer, Microsoft SCVMM, Red Hat и други Xen платформи с отворен код. Интеграцията позволява автоматично и прозрачно мигриране на виртуални машини по време на прекъсвания на захранването към незасегнати устройства, както и правилното изключване на компютри, виртуални машини и сървъри по време на продължително прекъсване на захранването. В допълнение 5P предлага USB и серийна свързаност и възможност за поставяне на опционална комуникационна карта за подобряване и разширяване на възможностите за управление на системата, например с SNMP/Web функционалност или релейни изходи.

Предлагат се модели 5P с капацитет в обхвата от 650 до 1550 VA, които подават напрежение с чиста синусоида на изхода си, подходящо за захранване на най-чувствителни товари, включително сървъри с активна корекция на фактора на мощността (A-PFC). 

Максималният живот на батерията на 5P и нейната надеждност се гарантират от технологията за управление на батериите ABM на Eaton. Технологията гарантира, че батериите се зареждат само когато е необходимо, което удължава експлоатационния им живот с до 50 на сто. Освен това, когато батериите се нуждаят от поддръжка или замяна, те могат да бъдат сменени без прекъсване на захранването на оборудването, защитавано от UPS устройството.

Серията високоефективни UPS устройства Eaton 5P включва вертикални модели, които спестяват място, и версии за монтаж в 1U стелажи, което осигурява изключително голяма енергийна плътност — до 1,1 kW в един 1U модул. Всички модели се предлагат стандартно с тригодишна гаранция за електронните компоненти и двугодишна гаранция за батериите. 
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-нови от полезно
ArcGIS 10.2 е вече в България!
banner 11:56 14-11-2013
Ново поколение ГИС от Esri предоставя революционни функции
Сирма подобри процесите си по разработка на софтуерен код
banner 15:50 21-08-2013
Фирмата очита силни резултати от изпълнението на ЕС проект
Производствените си процеси оптимизира Сирма Солюшънс
banner 07:00 10-08-2013
Компанията реализира договор за безвъзмездна финансова помощ
  Най-четено от полезно
07:00 10-08-2013 Производствените си процеси оптимизира Сирма Солюшънс
15:50 21-08-2013 Сирма подобри процесите си по разработка на софтуерен код
11:57 16-07-2010 Интелигентни възможности в системите за IP видеонаблюдение
16:20 12-07-2012 KYOCERA Document Solutions празнува 20-годишнината на ECOSYS
11:56 14-11-2013 ArcGIS 10.2 е вече в България!