информационни ресурси за бизнеса
новини |  анализи |  позиция |  интервю |  полезно
Infoweek
полезно
ArcGIS 10.2 е вече в България!
От: InfoWeek
Ново поколение ГИС от Esri предоставя революционни функции
11:56 14-11-2013
Portal for ArcGIS e новата облачна технология на Esri
Дългоочакваната нова версия на Esri ГИС платформата е вече факт! Данни в реално време, мощни инструменти за онлайн анализи, пространствени анализи в облака, готови за използване картни шаблони и приложения, много нови инструменти за програмиране, вградени такива за обработка на изображения, 3D моделиране и анализи…

Това са само малка част от стотиците революционни възможности, които ArcGIS 10.2 предоставя.

Възможности, които несъмнено променят начина, по който възприемаме и използваме ГИС – от софтуерна система, разработена да отключва силата на геопространствената информация до цялостна платформа, която позволява да трансформираме и подобряваме нашата дейност, организацията, в която работим, и заобикалящата ни среда.

УЕБ ГИС 

През последните няколко години Esri работи усилено в посока разработване на облачни ГИС технологии. С ArcGIS 10.2 тези технологии са доразвити в още един нов продукт, Portal for ArcGIS, част от ArcGIS платформата, който може да бъде внедрен локално и интегриран със съществуващите в организацията системи.

Portal for ArcGIS позволява на потребителите да организират наличната геопространствена информация в отделни ГИС приложения, достъпни за определени служители или цялата организация. С помощта на Portal for ArcGIS данните могат да бъдат поддържани както локално, когато става въпрос за по-чувствителна информация, така и в защитен облак.

ГИС в реално време

С ArcGIS 10.2 и новите ГИС продукти за събиране, мониторинг и споделяне на данни в реално време Esri ГИС приложенията се превръщат в незаменим инструмент за следене на общата оперативна картина и взимане на информирани решения. 

Така например новото разширение към ArcGIS for Server позволява на потребителите да използват и интегрират в своите ГИС системи потоци от данни в реално време, получени от различни източници. Един такъв източник на данни е приложението на Esri Collector for ArcGIS, разработено специално за служителите, работещи на терен с Apple и Android устройства. Collector for ArcGIS позволява на потребителите да събират пространствена и таблична информация при полеви условия. Събраната информация директно се актуализира в базата данни, след което автоматично се визуализира в различните ГИС приложения. 

Пространствени бизнес анализи

ArcGIS 10.2 предоставя различни специализирани решения както за BI (Business Intelligence) системи, така и за Microsoft Office и SharePoint. Данните в Excel например вече могат да бъдат автоматично представени под формата на карти благодарение на Esri Maps for Officе. Решението позволява на потребителите да визуализират своите данни, като по този начин разкрият закономерности и тенденции, които в табличен вид биха останали скрити. Като добавим и специализираните ГИС приложения Esri Business Analyst и Esri Community Analyst за извършване на пространствени бизнес анализи, с ArcGIS 10.2 Esri предоставя цялостна платформа за нуждите на бизнеса.

Повече информация за новостите в ArcGIS 10.2 можете да намерите на http://www.esri.com/software/arcgis/arcgis10.
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
За контакти:
Най-нови от полезно
ArcGIS 10.2 е вече в България!
banner 11:56 14-11-2013
Ново поколение ГИС от Esri предоставя революционни функции
Сирма подобри процесите си по разработка на софтуерен код
banner 15:50 21-08-2013
Фирмата очита силни резултати от изпълнението на ЕС проект
Производствените си процеси оптимизира Сирма Солюшънс
banner 07:00 10-08-2013
Компанията реализира договор за безвъзмездна финансова помощ
  Най-четено от полезно
07:00 10-08-2013 Производствените си процеси оптимизира Сирма Солюшънс
15:50 21-08-2013 Сирма подобри процесите си по разработка на софтуерен код
11:57 16-07-2010 Интелигентни възможности в системите за IP видеонаблюдение
16:20 12-07-2012 KYOCERA Document Solutions празнува 20-годишнината на ECOSYS
11:56 14-11-2013 ArcGIS 10.2 е вече в България!