информационни ресурси за бизнеса
комуникации |  сигурност |  бизнес софтуер |  критични системи |  интернет |  зелени ИТ |  ИТ проекти |  cloud |  CAD/GIS/GPS |  документопоток |  финансови ИТ |  МСБ
новини
Офис със спортни зали търсят ИТ специалистите у нас
От: Infoweek
За 80% са важни естествената светлина и климатизацията
07:31 27-08-2013
Възможностите за спорт са приоритетни за ИТ специалистите
61 процента от ИТ специалистите у нас са недоволни от липсата на място за спорт в офиса, сочи проучване за трудовата среда и степента на удовлетвореност на служителите в ИТ. 48 процента от едни от най-добре платените професионалисти биха искали да разполагат с покрит паркинг. Само 33 процента от тях са доволни от зеленината и градините в офиса.

Наличието на естествена светлина, вентилация и климатизация са сред имат най-голямо значение за ИТ експертите на работното място – 80% от отговорилите ги посочват за определящи, наравно с удобния стол. Възможностите за спорт и ползване на услуги са приоритетни за служителите. 

Най-достъпни за заетите в сектора са аптеките, козметичните салони и химическото чистене, а най-търсени са детските градини. 51% от запитаните, твърдят, че са неудовлетворени от наличието на детски градини около офисите си. 

Проучването е проведено по поръчка на Tishman International от агенция за маркетингови изследвания Ноема и осъществено със съдействието на Българската асоциация за управление на хора, сред HR мениджъри и служители на компании в ИТ сектора. 

„Започнахме серия от проучвания, които целят да установят кои са важните елементи от работната среда и какви са нуждите на служителите в различни сфери. Първото проведохме сред служителите на ИТ компании... Важно е спокойствието, което носят градините, езерото и зелените площи, както и удобствата като покрития паркинг, аптека, спортна зала”, коментира Олга Стоичкова, търговски мениджър в Tishman International, компанията, която развива и управлява Sofia Airport Center. 

Приоритетни за ИТ специалистите са офис пространството, посочено от 27%, и техническата обезпеченост – 24%. Сред елементите на техническата среда с най-голяма важност са наличието на достатъчно техника – 78%, лесният достъп до техника – 71% и средства за защита при работа – 73%. 

45% посочват, че е важно техниката, с която работят, да е нова, а 62% са доволни от тази, която ползват. 53% от запитаните смятат за важно наличието на защитни екрани. Само 46% са доволни от наличните. 

Новата техника и защитни екрани са по-значими за служителите в сравнение с мениджърите, както и за хората с по-дълъг трудов стаж, сочи още проучването. Според него компаниите са успели да покрият изискванията на работещите по отношение на наличност и достъпност до технологични средства. 
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-нови от новини
Eвропейската компания Asseco стъпва на българския пазар
07:42 13-06-2014
Представи визията си за бъдещето на технологичен форум
Откриват лаборатория за проектиране на е-системи в ТУ-София
07:01 11-06-2014
Ще се обучават студенти по микроелектроника
Трима студенти отличи Vivacom Техническа академия
11:13 10-06-2014
30 младежи участват в проекта тази година
  Най-четено от новини