информационни ресурси за бизнеса
комуникации |  сигурност |  бизнес софтуер |  критични системи |  интернет |  зелени ИТ |  ИТ проекти |  cloud |  CAD/GIS/GPS |  документопоток |  финансови ИТ |  МСБ
новини
Проучване: В детските учебни школи не се учат компютри
От: InfoWeek
4 от 40 извънкласни школи предлагат компютърни дисциплини
07:25 19-02-2014
Монтират уебкамери в детските учебни заведения
В детските учебни школи не се учат компютри, показва проучване на Детската академия на науките, изкуствата и спорта.

Едва 4 от 40 школи за изпреварващо и извънкласно обучение в София предлагат компютърни дисциплини, се заключава в проучването. Търсенето обаче се засилва и се очаква броят им да нараства.

Въвеждането на учене чрез игри или учене чрез преживяване е друга тенденция в развитието на учебните школи в столицата според Детската академия.

При тези подходи се организират забавни математически игри, възстановки на исторически събития и други забавни способи за преподаване на учебния материал

Почти две трети от учебните центрове предлагат широк набор от предмети – най-често български, математика и подготовка за матури. Чуждите езици също се предлагат в комбинация с общообразователни предмети, а в някои от центровете се добавят и изкуства и спорт.

Необходимостта от подобно комбиниране се налага от пазара по чисто логистични причини – по-удобно е детето да има достъп до всички занятия на едно място, вместо родителите да осигуряват транспорт до различни части на града.

През последните пет години в София са отворили врати над 40 учебни школи, показва проучването. 16 от учебните центрове вече предлагат и занималня. Средната цена на месец за полудневна занималня е 200 лева – при желание транспортът и храната се заплащат допълнително. 

Монтирането на уебкамери е друга тенденция в детските учебни заведения. През тях родителите могат да наблюдават децата си и да получават актуална информация за процеса на обучение на детето – взет материал, отсъствия, проверена домашна работа и пропуски, както и възложени задачи за следващ урок.

Освен традиционните промоции и отстъпки на детските школи е добре родителите да питат за стипендии – при отлично представяне и висока активност на детето две от школите отпускат пълен достъп до обучението си безплатно, акцентират още от Академията.
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-нови от новини
Eвропейската компания Asseco стъпва на българския пазар
07:42 13-06-2014
Представи визията си за бъдещето на технологичен форум
Откриват лаборатория за проектиране на е-системи в ТУ-София
07:01 11-06-2014
Ще се обучават студенти по микроелектроника
Трима студенти отличи Vivacom Техническа академия
11:13 10-06-2014
30 младежи участват в проекта тази година
  Най-четено от новини