информационни ресурси за бизнеса
комуникации |  сигурност |  бизнес софтуер |  критични системи |  интернет |  зелени ИТ |  ИТ проекти |  cloud |  CAD/GIS/GPS |  документопоток |  финансови ИТ |  МСБ
новини
Предизвикателствата пред стартъпите обсъждат на Leancamp
От: InfoWeek
Уъркшопът ще се проведе на 31 май в София
07:53 24-05-2014
На 31 май от 10:00 до 17:00 часа в сградата на Телерик на бул. "Ал. Малинов" 31 ще се проведе интерактивният уъркшоп за млади предприемачи Leancamp Sofia 2014.

Форматът на събитието води до директно внедряване на Lean принципите в дейността на участващите стартъпи.

Всеки участник ще има възможността да избере тема на обсъждане и да предложи конкретен бизнес казус от своята практика, който да бъде решен.

В основата на интерактивното събитие е Lean startup методологията, според която предприемачите могат да съкратят значително своите цикли за разработване на продукти чрез т. нар. "валидиращо учене" (комбинация от бизнес хипотези, експерименти и различни версии на продукта).

"Виждам много от стартъпите да работят усилено, да измерват правилните неща и все пак да остават неспособни да реагират по начин, който би отключил растежа на бизнеса им. Оказва се, че има празнина от умения, които са нужни да бъдат въведени, заедно с изграждането на визията за продукта. Точно това започва да се променя в София", споделя основателят на Leancamp Салим Вирани, който наскоро се премести да живее в България. "Ако работите усилено, за да развиете, скалирате или разраснете своя стартъп, и смятате, че продуктовият дизайн може да помогне за подобряване на основните ви показатели, присъединете се към нас", призовава Вирани, който ще бъде и един от лекторите на събитието.

Сред останалите лектори са основателят на UXDNA и един от User Experience Design лидерите в Лондон – Иън Колингууд, Максим Гурвиц, инвеститор във фонда за рисков капитал Терес, Елина Желева, преподавател по продуктов дизайн в Станфорд D-School и др.

Те ще обърнат внимание на типичните предизвикателства, с които почти всеки стартъп се сблъсква, като изплъзващи се клиенти, неясно ценообразуване, избор на най-правилните фукции и feature-и и др. Лекторите ще отговарят на всички въпроси, които вълнуват стартиращите компании у нас.

Предприемаческият уъркшоп в София се организира от Салим Вирани (създател на формата Leancamp), Евелин Велев (вицепрезидент "Бизнес развитие" на ИТ компанията Обекто) и Павлина Дешева (организационен лидер на предприемаческата организация Start It Smart).
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-нови от новини
Eвропейската компания Asseco стъпва на българския пазар
07:42 13-06-2014
Представи визията си за бъдещето на технологичен форум
Откриват лаборатория за проектиране на е-системи в ТУ-София
07:01 11-06-2014
Ще се обучават студенти по микроелектроника
Трима студенти отличи Vivacom Техническа академия
11:13 10-06-2014
30 младежи участват в проекта тази година
  Най-четено от новини