информационни ресурси за бизнеса
комуникации |  сигурност |  бизнес софтуер |  критични системи |  интернет |  зелени ИТ |  ИТ проекти |  cloud |  CAD/GIS/GPS |  документопоток |  финансови ИТ |  МСБ
новини
Нова платформа за разработка на сайтове анонсира eCommera
От: InfoWeek
Чрез Fе Framework се създават сайтове с адаптивен дизайн
15:41 6-06-2014
Платформа за разработка на сайтове от ново поколение анонсира доставчикът на софтуер за електронна търговия eCommera.

Платформата Fе Framework, разработена изцяло от българския офис на компанията, позволява създаването на сайтове с адаптивен дизайн и функционалност, като се контролира външният вид на сайта спрямо устройството, през което се разглежда, и в същото време зареждат само необходимите за него ресурси, като CSS и JavaScript библиотеки.

Fе Framework ускорява значително процеса на разработка на подобен вид решения и осигурява нужната гъвкавост при последващи промени.

Системата дава възможност за създаване на сложни преизползваеми модули, което води до драстично намаляване времето за разработка при нови сайтове, като едновременно се запазва високото качество на крайния продукт. 

Едно от ключовите подобрения в платформата е свързано с адаптивността – прецизирането на подаваните ресурси в зависимост от устройствата, които зареждат сайта.

„Най-големите предимства на решението са опростения подход и интуитивния начин на използване, които елиминират нуждата от тежки обучителни процеси и време за адаптация. Ефективната работа с него може да започне буквално от първия ден“, коментира Петър Найденов, Front Еnd Architect в eCommera и създател на платформата. „Вече е факт и първия онлайн проект, създаден на базата на Fе Framework, осъществен за клиент на eCommera от световен ранг. Резултатите бяха изключително положителни“, допълва той.

Платформата е създадена за около 8 месеца, като в процеса на разработка участва малък екип от софтуерни инженери, както и QA екипа на eCommera. 

Платформата може да бъде използвана с всяка сървърна технология. При наличие на решение, базирано на Fе Framework, разработчиците могат да променят лесно поведението на сайта или дори да осигурят безпроблемна миграция към друга сървърна технология, без да са необходими големи промени по създадения до момента продукт.

Потенциални потребители на Fе Framework са компании разработчици, които работят интензивно с тежки фронт енд решения и търсят гъвкавост, високо ниво на преизползваем код, модулност и качество на крайния продукт.
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-нови от новини
Eвропейската компания Asseco стъпва на българския пазар
07:42 13-06-2014
Представи визията си за бъдещето на технологичен форум
Откриват лаборатория за проектиране на е-системи в ТУ-София
07:01 11-06-2014
Ще се обучават студенти по микроелектроника
Трима студенти отличи Vivacom Техническа академия
11:13 10-06-2014
30 младежи участват в проекта тази година
  Най-четено от новини