информационни ресурси за бизнеса
комуникации |  сигурност |  бизнес софтуер |  критични системи |  интернет |  зелени ИТ |  ИТ проекти |  cloud |  CAD/GIS/GPS |  документопоток |  финансови ИТ |  МСБ
новини
Eвропейската компания Asseco стъпва на българския пазар
От: InfoWeek
Представи визията си за бъдещето на технологичен форум
07:42 13-06-2014
Asseco SEE Banking Technology Forum се проведе за първи път
Европейската софтуерна компания Asseco стъпва на българския пазар. Технологични решения за финансовия и банков сектор ще предлага компанията у нас, съобщават от там. 

По време на форума Asseco SEE Banking Technology Forum компанията представи визията си за бъдещето на дигиталното банкиране в България и демонстрира авангардни решения за банковия сектор.

В рамките на ден експерти от Asseco, MasterCard и водещи технологични компании обсъдиха със специалисти от финансовите институции в страната ни възможностите за изграждане на банката на бъдещето и посрещане на предизвикателствата пред банковите институции като по-бързо развитие на нови услуги, дигитално банкиране и автоматизиране на процеси.

„Днешният клиент на банкови услуги е потребителят на множеството платформи. Той очаква интеграция на банкирането си чрез различни канали – интернет, мобилно банкиране, SMS и e-mail, всички те свързани с АТМ и киоск. С новите технолологии потребителите ще могат да виждат своето банкиране в един вид, независимо от канала, който използват, дори и през социални мрежи. И нещо повече – "банката на бъдещето" предполага и банкиране с изцяло технологично базирани клонове – автоматизирани офиси с консултанти, които да подпомагат клиентите при вземане на по-добри финансови решения. Нашата цел е да помогнем на българските банки да въвеждат тези технологии и да реализират дигиталното банкиране в България”, отбеляза Асен Бораджиев, генерален директор на Asseco SEE за България.

В същото време предизвикателствата, които банките срещат, са по-бързо въвеждане на нови продукти на пазара, максимално персонализирано обслужване, продукти, изцяло адаптирани към клиента, и автоматизиране на процесите си.

За решаването на тези предизвикателства по време на форума бяха демонстрирани технологични решения за ATM и киоск, CRM, софтуер за управление на процесите в банката и технология за оценяване на клиента, не само според неговите транзакции, но и според най-добрите международни практики.

Използвайки такава система, българските банки ще могат да повишат качеството на предлаганите услуги и да изнесат процесите си на най-високо международно ниво.

От друга страна, генерирането на допълнителни приходи чрез мрежата от АТМ и Инфо Терминали се превръща в задължително условие в днешното банкиране.

Аsseco SEE представи в страната ни банково решение за автоматизиран обмен на валута. Това решение позволява на банката да автоматизира предоставянето на персонализирани услуги през банкомат на своите клиенти и по този начин да генерира допълнителни приходи от услуги.

Asseco SEE Banking Technology Forum ще се превърне в ежегоден форум, на който банкови експерти от страната ни ще обсъждат технологиите и възможностите, които те дават за развитие на финансовите институции.
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-нови от новини
Eвропейската компания Asseco стъпва на българския пазар
07:42 13-06-2014
Представи визията си за бъдещето на технологичен форум
Откриват лаборатория за проектиране на е-системи в ТУ-София
07:01 11-06-2014
Ще се обучават студенти по микроелектроника
Трима студенти отличи Vivacom Техническа академия
11:13 10-06-2014
30 младежи участват в проекта тази година
  Най-четено от новини