информационни ресурси за бизнеса
комуникации |  сигурност |  бизнес софтуер |  критични системи |  интернет |  зелени ИТ |  ИТ проекти |  cloud |  CAD/GIS/GPS |  документопоток |  финансови ИТ |  МСБ
Infoweek
анализи
Как компютингът в облака ще промени бъдещето на ERP?
От: InfoWeek
Облачната ERP система е ценовоефективно решение за МСБ
11:21 16-12-2013
Облачната ERP система предоставя много по-голяма гъвкавост
Големите компании зависят много от ERP и всяко решение, което вземат, е изцяло базирано на информация, извлечена чрез ERP приложението. Няма бизнес, който да не използва ERP в днешния бързо развиващ се свят. ERP се инсталира в централизиран сървър в компанията и се управлява от екип специално обучени хора, които следят всички негови функции и операции. От генерирането на отчети в реално време до проследяването на присъствието на служителите – ERP има критична роля за управлението на потока информация в компанията.

При всички ползи от ERP софтуерът все още изисква много по-голямо внимание и ресурси, за да бъде управляван. Заради увеличаването на цената за поддръжка много компании обмислят да преместят цялата ERP система в облака. Облачният компютинг, на който някога се гледаше като на голямо бедствие за ERP системите, сега се свързва с тях за по-добро управление на ERP.

Защо да изберем ERP система в облака?

За разлика от традиционната ERP система, тази в облака предоставя много по-голяма гъвкавост и леснота на употреба без увеличаване на разходите за инсталиране и с много повече функции, подходящи за всеки тип бизнес.

По-ниски разходи за лицензиране

За разлика от традиционните ERP, компаниитe не се налага да купуват лиценз за всеки потребител, който използва системата. Вместо това компанията може просто да плати фиксирана сума за лиценза за облачната ERP система и след това всеки може да я използва. Като цяло облачната ERP система е ценовоефективно решение за малки и средни предприятия.

Централизирано изпращане на обновления на системата

Най-голямото предимство на разгръщането на облачна ERP система е, че компаниите не бива да обновяват системите си всеки път, за да получат нови функции. Облачната ERP система се обновява централизирано и пести много време и усилия в сравнение с обновяването за традиционните ERP системи.

По-добро управление на данните

Облачната ERP система предоставя също по-голяма скалируемост по отношение на управлението на данните на компанията в облака. Когато всички данни са в облака, е много лесно за компанията да ги премести другаде по всяко време, без да ги загуби.

По-голяма сигурност за данните на компанията

Облачната ERP система предоставя също най-високо ниво на сигурност и неприкосновеност на данните на компанията чрез използване на стриктни протоколи и механизми, които могат да защитят данните от всякакви заплахи.    

Присъда

Заедно облачният компютинг и ERP могат да предоставят иновации и много да допринесат за успеха на бизнеса. Засега на пазара няма много облачни ERP системи, но според анализаторите преминаването от традиционни ERP системи към облачно базирани ERP системи ще отнеме пет години.
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-ново от анализи
Gartner: Топ 10 стратегически технологични тенденции за 2014
11:41 21-05-2014
Gartner: Топ 10 стратегически технологични тенденции за 2014
Настъпва епохата на личния облак
Всеки исландец получи безплатно дигитална валута
14:28 26-03-2014
Всеки исландец получи безплатно дигитална валута
Ауроракойните са третата най-популярна криптовалута в света
E-система за събиране на публични вземания стартира в НАП
11:36 16-12-2013
E-система за събиране на публични вземания стартира в НАП
Редуцира времето за подготовка на отчети от 1 месец на 1 час
  Най-четено от анализи
11:41 21-05-2014 Gartner: Топ 10 стратегически технологични тенденции за 2014
11:36 16-12-2013 E-система за събиране на публични вземания стартира в НАП
14:28 26-03-2014 Всеки исландец получи безплатно дигитална валута
11:21 16-12-2013 Как компютингът в облака ще промени бъдещето на ERP?
11:10 16-12-2013 Как ще изглежда CRM през 2015 г.?