информационни ресурси за бизнеса
комуникации |  сигурност |  бизнес софтуер |  критични системи |  интернет |  зелени ИТ |  ИТ проекти |  cloud |  CAD/GIS/GPS |  документопоток |  финансови ИТ |  МСБ
Infoweek
позиция
Готови ли сте да бягате от неприятни срещи през лятото?
От: Ива Иванова
На помощ идва приложение за смартфон
11:51 16-07-2012
Ива Иванова
Готови ли сте? Лятоска разполагаме с повече време за пътешествия, срещи и любов. Преди да достигнем обаче до най-подходящата половинка (ако изобщо има такава), преминаваме през поредица от срещи, която доста често се превръща в пълен ад. На всекиго се е случвало да се оглежда за изход по време на неприятна среща, в която се оказва, че големият красавец(-ица) от плажа е скромно плиткоумен, нагъл или агресивен мамин хрантутник, чийто кръгозор не стига и до шамандурата.

Единият изход от ситуацията е да накарате приятел да ви се обади просто за да се отърсите от лошите усещания – поне за няколко минути, ако сте толкова неспособни да се измъкнете (все още има срамежливи хора). Вече можете обаче да не безпокоите приятелите си, които между другото имат щастлива дългогодишна връзка, с поредния си неуспех в търсене на ах!, любовта, а просто да настроите телефона си да ви звънне. За това хората вече са се сетили и пускат мобилни приложения, които правят това възможно. 

Сред тях е приложението Bad Date Rescue, което за жалост е достъпно засега само за iPhone. Потребителите на джаджата на Apple могат да избират номер от телефонния си указател, като снимката на човека се появява на екрана при обаждането. Могат да се използват и скриптове, съдържащи причината за обаждането – за по-голяма убедителност. Изборът на скриптове включва обаждане на съсед за изобилно течаща тръба, майка (!), която съобщава, че сестра ви току-що е родила, или шеф, който спешно се нуждае от помощ. 

Независимо с кого и какво ще лъжете благородно, това е много деликатен начин да се освободите, без да нараните никого – обратно, и за другата страна вероятно ще е добре. И умната!                                                                                                                            
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-нови от позиция
Хора, учете ИТ специалности!
15:22 26-03-2014
Или за парадоксалната ситуация в образованието
Някой помни ли за закон за иновациите? А за ПЧП?
12:25 20-02-2014
Правителството готви от години регулации за иновациите
Кратки размисли на тема ИТ
11:29 3-02-2014
Вълнува ли нещо сериозно ИТ бранша у нас?
  Най-четено от позиция
15:22 26-03-2014 Хора, учете ИТ специалности!
11:05 18-03-2013 Министърът на е-управлението – директор на водопад...
13:08 12-12-2011 Кратки размисли на прага на 2012
17:40 9-02-2010 Вятърът на промяната излезе силен изневиделица
11:51 16-07-2012 Готови ли сте да бягате от неприятни срещи през лятото?