информационни ресурси за бизнеса
комуникации |  сигурност |  бизнес софтуер |  критични системи |  интернет |  зелени ИТ |  ИТ проекти |  cloud |  CAD/GIS/GPS |  документопоток |  финансови ИТ |  МСБ
Infoweek
полезно
KYOCERA Document Solutions празнува 20-годишнината на ECOSYS
От: InfoWeek
Технологията e въведена на БГ пазара през 1997 от Контракс
16:20 12-07-2012
Още с представянето на първия ECOSYS принтер FS-1500 през 1992 г. KYOCERA доказва капацитета си на новатор. По онова време устойчивото развитие все още е по-скоро в сферата на обсъжданите теми, отколкото на конкретните действия. 

Протоколът от Киото например е приет 5 години по-късно, а влиза в сила едва 13 години след това. През цялото това време KYOCERA е доставчик на принтери, съобразени с принципите за опазване на околната среда.

Още от основаването на компанията през 1959 г. устойчивото развитие заляга като основен принцип на корпоративната философия на корпорацията KYOCERA. Разработката на екологични принтери отговаря на целта на фирмата да намали човешкото влияние въру планетата и по важност се нарежда до други също така забележителни екологични постижения като производството и приложението на фотоволтаични клетки.

Как работи ECOSYS 

Това, което отличава ECOSYS принтерите е фактът, че когато им свърши тонерът, единственото, което трябва да се смени, е тонер касетата. Казано по този начин, звучи съвсем логично, но е факт, че в днешно време при повечето принтери трябва да се сменят основни imaging компоненти, когато свърши тонерът. Кертриджите в принтерите, различни от KYOCERA, често съдържат не само тонер; в някои от тях броят на частите може да достигне над 60. По време на своя живот един ECOSYS принтер създава до 85% по-малко отпадъчни вещества.

ECOSYS се базира на уникална технология на KYOCERA

Опитът на KYOCERA в керамичните технологии стои в основата на минимизирането на отпадъчните вещества от принтерите ECOSYS. Техните компоненти с дълъг живот са многократно по-устойчиви в сравнение с традиционните алтернативи до такава степен, че в повечето случаи през целия живот на един принтер не се налага подмяната им. 

ECOSYS означава икономичност, екологичност и свързаност 

Ползите от ECOSYS не се изчерпват само до спазване на принципите за устойчиво развитие. Тонер касетите на KYOCERA не са сложни и производството им е икономично и затова потребителите на KYOCERA в продължение на 20 години се възползват от изключително ниските разходи за черно-бял печат, а откакто през 2001 г. е пуснат на пазара FS-C5016N - и от ниските разходи за цветен печат.

С такива ниски оперативни разходи, KYOCERA непрестанно акцентира пред клиентите важността на показателя Обща стойност на притежание (Total Cost of Ownership - TCO). Тъй като разходите за тонер надвишават много пъти цената на самия принтер, за да съкратят своите разходи за печат на документи, изходът за потребителите е да изберат ECOSYS принтери.

Мрежовата свързаност е третият елемент на ECOSYS. Принтерите KYOCERA предлагат множество подобрения, проектирани с цел увеличаване на производителността чрез ефективен и мощен контролер и допълнителни функционалности, оптимизиращи дългосрочната полза от закупуването. Интегрираният системен софтуер на KYOCERA осигурява дългосрочна и надеждна мрежова съвместимост.

Технологията ECOSYS e въведена на българския пазар през 1997 г. от водещия системен интегратор Контракс – българският партньор на марката KYOCERA. 

КОНТРАКС ЕАД  – тел.: (2) 960 977 – www.kontrax.bg

KYOCERA Document Solutions Inc. – www.kyoceradocumentsolutions.com
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-нови от полезно
ArcGIS 10.2 е вече в България!
banner 11:56 14-11-2013
Ново поколение ГИС от Esri предоставя революционни функции
Сирма подобри процесите си по разработка на софтуерен код
banner 15:50 21-08-2013
Фирмата очита силни резултати от изпълнението на ЕС проект
Производствените си процеси оптимизира Сирма Солюшънс
banner 07:00 10-08-2013
Компанията реализира договор за безвъзмездна финансова помощ
  Най-четено от полезно
07:00 10-08-2013 Производствените си процеси оптимизира Сирма Солюшънс
15:50 21-08-2013 Сирма подобри процесите си по разработка на софтуерен код
11:57 16-07-2010 Интелигентни възможности в системите за IP видеонаблюдение
16:20 12-07-2012 KYOCERA Document Solutions празнува 20-годишнината на ECOSYS
11:56 14-11-2013 ArcGIS 10.2 е вече в България!