информационни ресурси за бизнеса
SEO |  маркетинг |  реклама |  медии
Infoweek
новини
Над 200 заявки за участие в „Аз мога – тук и сега!“
От: InfoWeek, ИТ новини
Лятна академия ще обучава по ИТ и маркетинг
07:59 21-08-2012
Девин ще приюти лятната академия
Записването за първата национална академия по информационни технологии и визуални изкуства „Аз мога - тук и сега!“ протича при много силен интерес от страна на учениците и учителите от страната, съобщават организаторите от KIWI Design в партньорство с българската хостинг компания СуперХостинг.БГ. Получени са повече от 200 заявки за участие от над 20 български града. Лятната академия ще се проведе от 26 август до 2 септември 2012 г. в комплекс Исмена, гр. Девин и ще даде възможност на ученици и учители от цялата страна да се запознаят с най-новите технологии за програмиране, дизайн, SEO, както и с важни концепции за бизнес развитие, маркетинг, креативно мислене и изграждане на успешно взаимодействие между онлайн и офлайн проект. Целта на Академията е да събере на едно място образованието и успешния бизнес за постигане на най-добри резултати.

От всички кандидати ще бъдат избрани най-добрите 50, които ще вземат участие в Академията. В рамките на Академията, участниците ще се срещнат с успешни български специалисти в сферата на програмирането и дизайна, както и предприемачи. Сред тях са: експертът в областта на онлайн медиите и дигиталния маркетинг Жюстин Томс, журналистът и блогър Борис Луканов, експертът по оптимизация за търсачки Ангел Ангелов, Гради Градев, мениджър по дигитално развитие и партньорства в British Council, Росен Дуков, експерт в областта на дигиталните манипулации и собственик на печатница Deffecto, Любомир Русанов и Методи Дреновски, управители на най-голямата хостинг компания у нас – СуперХостинг.БГ, Даниела Минковска, преподавател в Технически университет - София, Цветелина Тенева, основатели на Бизнес Институт, Антон Ценов и Петър Шарков, основатели на фирмата за мисловни карти Mind Mapping и др.

„Тъй като завършвам тази година и смятам да продължа да се занимавам с това занапред, мисля, че срещата ми с всички тези вече успели хора ще ми помогне в избора ми и ще обогатя знанията си в тази насока, за да имам по-голям шанс за реализация“ - твърди Ставри Георгиев от гр. Добрич, който ще бъде един от участниците. Ставри учи в ЕГ "Гео Милев" в гр. Добрич и му предстои да бъде 12-и клас. 

Александър Трифонов от град Балчик също разкрива причините да вземе участие в академията „Аз мога – тук и сега!“. Тази година той завършва средното си образование в СОУ "Христо Ботев", специалност Математика и информатика. „Основната причина поради която искам да се присъединя към лятната академия е придобиването на опит и знания за започване и поддържане на такъв бизнес. Живея в малък град със слабо развит рекламен бизнес. Приемам това като пазар, готов да бъде разработен, но съм сигурен, че нямам нужните знания. Никога не съм имал учители в тази област и не съм присъствал на лекция на тема уеб дизайн и маркетинг. Идеята, че малко или много преди състезателната част ние ще имаме еднаква основа (вследствие на обучението) ме кара да бъда по-сигурен в шанса си за успех“ - разказва той.
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-нови от новини
Бизнесът в облака е по-ефективен, но дали е и по-зелен?
07:38 21-05-2014
Компютингът в облака намалява разходите и СО2 емисиите
Вредните вещества от ТЕЦ-овете у нас надхвърлят допустимото
07:10 16-08-2013
ТЕЦ-овете не дават пари за пречиствателни съоръжения
Обучения по енергоефективност провежда Шнайдер Електрик
10:56 25-07-2013
Обучава служителите на 13 общини в България
  Най-четено от новини
12:55 24-06-2014 Зрелищно шоу подготвят 30 seconds to Mars за Sofia Rocks
11:41 21-05-2014 Gartner: Топ 10 стратегически технологични тенденции за 2014
07:00 10-08-2013 Производствените си процеси оптимизира Сирма Солюшънс
11:28 15-04-2013 Интернет на нещата е голяма възможност за България
10:42 18-03-2013 До 92% от всички пробиви са в софтуерните приложения