информационни ресурси за бизнеса
SEO |  маркетинг |  реклама |  медии
Infoweek
анализи
Сънувате ли цветно?
От: InfoWeek
Цветният дигитален печат е основен продукт и за най-малките
11:13 25-05-2011
Принтирайте истински красиви неща всеки ден
Сякаш е изминала цяла вечност, откакто производителите са въвели на пазара цветни копирни машини, способни да копират по 5,8 и дори 12 страници в минута. Разбира се, тогава са наричани „копия в минута”, тъй като концепцията всяка страница да е оригинал все още е била възприета от водещите отдели за развойна дейност.     

По онова време се е появила огромна нужда от цвят. Ако е можело да се възпроизведе цвят без ограниченията на офсетовия печат, клиентите са щели да се редят на опашка пред вратите на компаниите с отворени портфейли.   

При ранните цветни копири са ограничени възможностите за хартия и качеството на изображението не е могло да бъде по-добро. Двадесет години по-късно това вече е отживелица. Всяко цветно цифрово устройство вече е свързано. А цветният дигитален печат е основен продукт дори на най-скромната печатна компания.

Наред с това, някои функции, които допреди няколко години се смятаха за висок клас, вече проникват в ниския. Не е необичайно вече да се намерят модели, поддържащи печат на променлива информация (Variable Data Printing), безброй възможности за довършителни процеси в машината и дори системи за изглаждане на хартия.     

Практически въпрос

Нека се върнем към технологичното говорене малко по-късно. Съществува друг проблем, който първо трябва да засегнем – възможността цветният дигитален печат да е само приложение на момента в индустрия, от която се иска да прави много повече с много по-малко. 

Икономистите от печатната индустрия вече признават, че има знак за възстановяване от рецесията. По време на кризата повече производители стегнаха коланите си във всяка област. Голяма част от тези процеси включваше ограничаване на служителите само до най-нужните за продължаване на производството. 

При тези работни обстоятелства цифровите устройства осигуряват няколко предимства. На първо място, цифровият печат изисква по-малко труд и по-малко професионални умения от офсетовия печат. Това означава и по-ниски разходи за заплати. А когато трябва да бъде нает нов служител, оператори на цифрови машини се намират и обучават много по-лесно, отколкото работещи с офсетов печат.   

От помощ е и това, че в последните няколко години много работа вече е мигрирала към цифров от офсетов печат. По-голямата част от черно-белия печат още преди години е преминал към съвременните машини. Сега по този път преминава и цветът.  

Друга област, в която цветният цифров печат може да помогне за намаляване на разходите е подвързването и книжовезането.

Опциите за довършителни процеси сега покриват всичко – от простото зашиване до подвързването на книгата. С тях значително можете да опростите работния си поток.     

Да ставаме по-добри през цялото време

За всяка нужда днес съществува цветно печатно устройство. Има модели, които могат да отговорят на изискванията при сериозно месечно натоварване, почти офсетово качество на изображението и изключително добра резолюция.  

Разнообразието от хартия за дигитален цветен печат също нарасна изключително много в последните десет години. Днес има буквално хиляди цветове, довършителни процеси, размери и сертификати за околната среда. 

Грижата за околната среда е още една област, в която дигиталната технология е изключително напреднала. Като се започне с факта, че процесът не изисква създаване на илюстрация на стереотипна плака или използване на химикали от печатарския цех. Повечето производители вече използват и съобразени с околната среда тонери.

Вентилацията е проблем, тъй като този тип оборудване произвежда летливи органични съединения. Но когато се следват насоките в указанията за употреба, това не би трябвало да е проблем.    

Последните цифрови цветни устройства въвеждат и характеристики, предлагащи добри възможности за диференциране на продуктовите предложения. Най-забележително от тях е въвеждането на чист тонер в някои от високия клас решения. Други характеристики вече преминават към по-ниския клас решения.   

Персонализиран маркетинг

При цялата врява, която се вдига около идеята производителите на принтери да станат доставчици на услуги за маркетинг, различните възможности за данни вече не са опции, а необходимост. Всяко цветно цифрово устройство е ключов компонент в кампанията за персонализиран маркетинг. 

Почти всяко цифрово устройство ще ви позволи да създадете документи с разнообразни данни. Уловката е да научите - наистина да научите, - оптималния начин да използвате специфичното оборудване, с което разполагате, акцентират експертите.

Най-добрият начин да направите това е да въведете обучение за служителите, които ще извършват работата. След това накарайте служителите си да образоват вас и екипа ви по продажби за възможностите на устройствата. Това ще ви позволи да се представите пред клиентите си с нови и иновативни предложения. 

Възползвайки се от тези възможности за собствената ви маркетинг програма, ще предоставите на екипа си възможността да изпробва устройствата, преди да започнете работата с клиенти. Резултатите от тестването пък ще ви позволят да покажете примери на настоящи и бъдещи клиенти.  

Предимствата на цветния дигиталния печат са много, а недостатъците – малко, обобщават експертите. Цветният печат ви позволява да предложите на клиентите си бърз преход към по-цветни страници и гъвкавост на печатането в количество, от което се нуждаете в определения момент, на различни данни. Цветният печат ви позволява да принтирате истински красиви неща всеки ден. 
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-ново от анализи
Gartner: Топ 10 стратегически технологични тенденции за 2014
11:41 21-05-2014
Gartner: Топ 10 стратегически технологични тенденции за 2014
Настъпва епохата на личния облак
Всеки исландец получи безплатно дигитална валута
14:28 26-03-2014
Всеки исландец получи безплатно дигитална валута
Ауроракойните са третата най-популярна криптовалута в света
E-система за събиране на публични вземания стартира в НАП
11:36 16-12-2013
E-система за събиране на публични вземания стартира в НАП
Редуцира времето за подготовка на отчети от 1 месец на 1 час
  Най-четено от анализи
11:41 21-05-2014 Gartner: Топ 10 стратегически технологични тенденции за 2014
11:36 16-12-2013 E-система за събиране на публични вземания стартира в НАП
14:28 26-03-2014 Всеки исландец получи безплатно дигитална валута
11:21 16-12-2013 Как компютингът в облака ще промени бъдещето на ERP?
11:10 16-12-2013 Как ще изглежда CRM през 2015 г.?