информационни ресурси за бизнеса
SEO |  маркетинг |  реклама |  медии
Infoweek
анализи
Печатът: пълна автоматизация на работния процес
От: InfoWeek
Материалите се прехвърлят към офшорни печатарски фирми
10:13 25-10-2010
Появата на интернет и цифровите технологии през последните години доведоха до нови тенденции в печатането, които завинаги промениха този бранш. Тези тенденции промениха начина, по който компаниите правят бизнес – от дизайна до крайната фаза на отпечатването.

В Австралия печатарският бранш посрещна с отворени обятия новите методи, тъй като много фирми вече са оптимизирали работния процес и продуктовите си стратегии, за да са адекватни на промените.

От друга страна, много от онези, които никога не са правили подобни важни промени, се съпротивляват, тъй като расте конкуренцията от страна на непечатните и онлайн медиите.

Според Технологичния институт за печатни медии в университета в Рочестър налице е засилваща се конкуренция сред медиите, като се има предвид факта, че печатната реклама се развива благодарение на вестниците, списанията и периодичните издания, докато „интернет се отличава от традиционните комуникации и начини на използване на медиите”.

Съвременното ниво на развитие на печатната индустрия може да се опише с няколко основни тенденции:

Цифровизация на работния поток

•    Една от най-важните от тенденциите бе преминаването към електронно доставяне на файловете – когато чрез настолните компютри трябва да се извършва пълен контрол на процеса на печатане.

•    Проявава се необходимостта от електронно доставяне на графика и изображения, което прави старомоднота обработка на филми излишна.

•    Браншът възприе автоматизираното управление на работните процеси, чрез което се свързват клиентите, печатащите системи и услугите по начини, неприлагани досега.

Технологична интеграция

•    Тенденциите при печатането са в посока към постигане на пълна автоматизаиця на работния процес с помощта на технологии от типа „от компютъра до плаката”, с които (чрез приложенията от настолните компютри) ще се изпраща готовата продукция директно за печат.

•    Много машини интегрират „хибриден” печат, като комбинират различни процеси по репродуциране, тъй като повечето печатни материали са комплекс от специализирано покритие и специфични изисквания към печата.

•    Засилва се тенденцията за прехвърляне на информация от една медия към друга, от един файл към всякакъв вид представяне на информацията и всякакви електронни методи за публикуване.

•    Развитието и навлизането на цифровите технологии като Direct Imaging и Inkjet – принтерите превърнаха цветния печат в продукт с приемлива цена.

Промени в търсенето

•    Тенденците в печатането се определят и от стремежа за постигане на по-кратки производствени цикли и срокове в опит за получаване на предимство в конкуренцията с цифровия печат.

•    Фокусът при печатните продукти вече се измества по-близо до дистрибуцията, тъй като тенденцията се изменя и се превръща в принтер-центрирарана, а не както досега – с център печатарската преса.

•    Огромният обем печатни материали се прехвърля от печатарските компании към онези фирми, които използват печат дикректно от принтера или офшорни печатарски фирми.

Приложението на новите тенденции в печатането - като цифровизацията на работния поток, технологичната ингеграция и промените в изискванията – превърнаха компаниите в по-ефективни и по-производителни предприятия.

Освен това някои нишови дейности по предпечата се оказаха старомодни, тъй като масовото използване на настолните компютри и приложенията за печат направиха ненужни дейностите по предпечатна подготовка и правенето на филми.

С навлизането на цифровизацията на работния поток се автоматизира в още по-голяма степен процеса на отпечатване, като в същото време се премахват някои трудоемки и отнемащи време операции, затрудняващи изпълнението на производствените планове.

Независимо от растящото значение на онлайн услугите, печатната индустрия си остава стабилен и устойчив бранш, тъй като успешно възприема и прилага новите стратегии, за да може да постигне успехи в бъдеще.
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-ново от анализи
Gartner: Топ 10 стратегически технологични тенденции за 2014
11:41 21-05-2014
Gartner: Топ 10 стратегически технологични тенденции за 2014
Настъпва епохата на личния облак
Всеки исландец получи безплатно дигитална валута
14:28 26-03-2014
Всеки исландец получи безплатно дигитална валута
Ауроракойните са третата най-популярна криптовалута в света
E-система за събиране на публични вземания стартира в НАП
11:36 16-12-2013
E-система за събиране на публични вземания стартира в НАП
Редуцира времето за подготовка на отчети от 1 месец на 1 час
  Най-четено от анализи
11:41 21-05-2014 Gartner: Топ 10 стратегически технологични тенденции за 2014
11:36 16-12-2013 E-система за събиране на публични вземания стартира в НАП
14:28 26-03-2014 Всеки исландец получи безплатно дигитална валута
11:21 16-12-2013 Как компютингът в облака ще промени бъдещето на ERP?
11:10 16-12-2013 Как ще изглежда CRM през 2015 г.?