информационни ресурси за бизнеса
физическа защита |  контрол на достъпа |  видеонаблюдение |  информационна сигурност |  пожарогасене |  СОТ |  оръжейни системи
Infoweek
новини
HP: Гарантирайте сигурността на софтуерните си приложения
От: InfoWeek, новини
Между 70 и 90% от пробивите са поради уязвимости в софтуера
14:08 22-02-2013
Гюнер Винкенвердер
Между 70 и 90% от всички пробиви в сигурността се случват на ниво софтуерни приложения - оценката на Gartner е за 75%, а на National Institute for Standards and Technology (NIST) - 92%. В същото време 90% от разходите на компаниите за информационна сигурност са насочени към защита на мрежовия периметър - за  осигуряване на криптиране на частни виртуални мрежи, защитни стени, мрежово базирани антивирусни системи и други.

Данните бяха представени от експерти от HP Software по време на събитие за партньори и клиенти с фокус върху информационната сигурност. 

Днес разходите на бизнеса в резултат на киберпрестъпността се увеличават значително, като в същото време киберзаплахите и рисковете се разрастват по отношение на честота, интензивност, усъвършенстване и парично изражение, обяви Гюнер Винкенвердер, мениджър продажби Fortify в HP за CEE, Русия и CIS. 

Според статистиката, ако разходите на организациите да се справят с кибератаките през 2010 г. са били в размер на 6,5 млн. щатски долара, то през 2012-а те нарастват на 8,9 млн. долара. В същото време броят на успешните атаки за една семица през 2010 г. са били 50, а през 2012 те вече са 102. От друга страна, докато средното време за справяне с една атака през 2010 г. е било 14 дни, през 2012-а този процес вече отнема 24 дни.

Според Борис Накев, мениджър на HP Software за региона на Югоизточна Европа, по-добрата информираност и разбиране за уязвимостите и истинската цена на сигурността ще помогне на организациите да вземат проактивни мерки за идентифицирането и управлението на рисковете и за предпазването от значителни щети, които потенциални атаки могат да нанесат. „Въпреки че много се говори за киберсигурност и защита, постоянно сме свидетели на атаки, които водят до загуба на ценни лични и корпоративни данни, прекъсване на критични за бизнеса процеси и в крайна сметка - значителни финансови загуби. Все повече от използваните в организациите софтуерни приложения са достъпни през Интернет, в облака и от мобилни устройства. В резултат дори най-добрата корпоративна защита на ниво сигурност на мрежовия периметър, не е достатъчна, когато софтуерните приложения и ценната информация, която съдържат, остават изложени на риск“, добави той.

Решението HP Fortify Software Security Center, което бе представено по време на събитието, дава възможност за автоматизирана проверка на приложенията за пробиви в сигурността почти в реално време. Тестовете могат да стартират, дори преди конкретното приложение или неговата нова версия да е завършена и пусната в реална експлоатация. По този начин откритите пробиви могат да бъдат отстранени преди пусковия срок, уточниха от HP.

„Решението HP Fortify се използва от SAP в продължение на повече от две години. За този период интегрирахме продукта в процеса на разработка и осигуряване на качество на софтуера, който създаваме. Към момента HP Fortify е част от инструментариума, използван за създаването на иновативни и сигурни SAP продукти“, споделиха Ясен Минов и Георги Димитров, софтуерни инженери и експерти по сигурността в SAP Labs България.

На срещата присъстваха още представители на ДЗИ, Experian, SAP Labs България, ДАИС, Rаiffeisen Bank, УниКредит Булбанк, Globul, VMware, Mobiltel, ПИБ, СИБАНК, Борика Банксервиз и др. 
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-важните ползи от HP Fortify:
Най-нови от новини
Бизнесът в облака е по-ефективен, но дали е и по-зелен?
07:38 21-05-2014
Компютингът в облака намалява разходите и СО2 емисиите
Вредните вещества от ТЕЦ-овете у нас надхвърлят допустимото
07:10 16-08-2013
ТЕЦ-овете не дават пари за пречиствателни съоръжения
Обучения по енергоефективност провежда Шнайдер Електрик
10:56 25-07-2013
Обучава служителите на 13 общини в България
  Най-четено от новини
12:55 24-06-2014 Зрелищно шоу подготвят 30 seconds to Mars за Sofia Rocks
11:41 21-05-2014 Gartner: Топ 10 стратегически технологични тенденции за 2014
07:00 10-08-2013 Производствените си процеси оптимизира Сирма Солюшънс
11:28 15-04-2013 Интернет на нещата е голяма възможност за България
10:42 18-03-2013 До 92% от всички пробиви са в софтуерните приложения