информационни ресурси за бизнеса
физическа защита |  контрол на достъпа |  видеонаблюдение |  информационна сигурност |  пожарогасене |  СОТ |  оръжейни системи
Infoweek
полезно
Шест ключови предизвикателства пред компютинга в облака
От: InfoWeek, бизнес тенденции
Услугите в облака ще станат по-важна цел за хакерите
11:33 8-03-2010
И така, време е да предложим някои погледи върху тенденциите в областта на компютинга в облака през следващата година. Въпреки че експертите като цяло остават твърди негови последователи и адвокатстват фундаменталната му стойност на пълно работно време, според някои вендорите на компютинга в облака и техните клиенти ще срещнат значителни предизвикателства през 2010 г. и по-нататък.

Това са ключовите тенденции, които специалистите смятат, че трябва да бъдат адресирани, за да се демонстрира ясно, че компютингът в облака е жизнеспособна алтернатива или допълнение към традиционните приложения на място и операциите на центъра за данни.  

  1. Доставяне на стратегическа стойност към измеримите спестявания на разходи

Първоначалният успех на днешните предложения за инфраструктура като услуга е следствие на техните стокови цени. По-нататък инфраструктурата като услуга и вендорите от облака трябва да доставят допълнителна стойност, за да оцелеят въпреки интензивната ценова конкуренция.  

  1. Повече ключови бизнес операции в облака

Този процес на миграция вече тече, но трябва да стане по-рутинен. Вместо да се използва инфраструктурата като услуга за разработка и тестване или за увеличаване на търсенето, повече прецеденти за подобряване на ресурсите в компютинга в облака се необходими, при това за продължително време.   

  1. Преборване на увеличаващите се заплахи за сигурността

Сигурността винаги е била ключова грижа за ИТ и бизнес мениджърите, обмислящи алтернативи в облака. Досега вендорите от облака са си вършели добре работата по отношение на предпазване на данните на потребителите, обясняват експертите. Но тъй като услугите на компютинга в облака ще печелят повече внимание и ще се приемат все повече, те вероятно ще станат по-важна цел за хакерите, опасяват се те. Вендорите от облака и потребителите трябва да укрепят мерките си за сигурност, за да се справят с тази заплаха.    

  1. Адресиране на нарастващите усложнения в интеграцията

Тъй като се увеличават базираните в облака алтернативи и методите за разгръщането им, нуждата от инструменти и услуги за интеграция също е много остра. Това ще подклади и растежа на специализирани добавящи стойност риселъри, фокусирани върху определени хоризонтални приложения или специфични за индустрията изисквания. 

  1. Разрешаване на усилващите се конфликти между каналите

Преди година специалистите предвидиха увеличаващ се броя на вендори от облака, които инициират или разширяват програмите си за канали, за да постигнат по-сериозен обхват върху нови сегменти от пазара. Сега много вендори от облака се състезават с растящ брой диспути между екипите им за директни продажби и партньорите им. През 2010 г. повечето от тези конфликти ще се увеличат и ще станат публични, особено ако икономическата стагнация продължи и конкурентите се борят за бизнес възможности. 

  1. Фокус върху международния растеж

Сега, когато компютингът в облака става мейнстрийм в САЩ, вендорите ще отделят повече внимание на географското разширяване. Международното разширяване представлява сериозно финансово, политическо и културно предизвикателство. Вендорите ще се нуждаят от повече ресурси по отношение на центровете си за данни, развитието, продажбите, маркетинга и поддръжката. Те ще се нуждаят и от вариращи стратегии за излизане на пазара, за да адресират различните регулаторни и потребителски изисквания на всеки регион.   

Това са огромните предизвикателства през 2010 г. Преодоляването им ще отнеме време и ще определи кои вендори в облака ще бъдат способни да поддържат дълготраен успех. 

Докато силните технически умения ще бъдат от изключителна важност за адресиране на проблемите със сигурността и интеграцията, солидните умения за управление на бизнеса ще бъдат още по-важни за другите области, обобщават експертите. 

Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-нови от полезно
ArcGIS 10.2 е вече в България!
banner 11:56 14-11-2013
Ново поколение ГИС от Esri предоставя революционни функции
Сирма подобри процесите си по разработка на софтуерен код
banner 15:50 21-08-2013
Фирмата очита силни резултати от изпълнението на ЕС проект
Производствените си процеси оптимизира Сирма Солюшънс
banner 07:00 10-08-2013
Компанията реализира договор за безвъзмездна финансова помощ
  Най-четено от полезно
07:00 10-08-2013 Производствените си процеси оптимизира Сирма Солюшънс
15:50 21-08-2013 Сирма подобри процесите си по разработка на софтуерен код
11:57 16-07-2010 Интелигентни възможности в системите за IP видеонаблюдение
16:20 12-07-2012 KYOCERA Document Solutions празнува 20-годишнината на ECOSYS
11:56 14-11-2013 ArcGIS 10.2 е вече в България!